Sagt om Ängeln i London

 • "En underbar, spännande och varm feelgood berättelse. Svår att lägga ifrån sig, en bok som fastnar och berör. Vi var fast efter första sidan. Lättläst, välskriven kapitelbok. Betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 Vi rekommenderar varmt Ängeln i London till både vuxna och barn." - @anettes_lilla_bibliotek
 • "En sån liten pärla. Charlotte Ekbom har skrivit en fin berättelse i feelgood-kostym. Här finns en värme och ett djup. Svåra ämnen och känslor får ta plats. Det är spännande och engagerande läsning som bjuds. Boken är lättläst med bra språk och relativt korta kapitel, som jag tänker passar målgruppen ca 9-12 år alldeles utmärkt. Jag tyckte mycket om Ängeln i London trots att jag inte tillhör målgruppen. Och det gör inte 6-åringen heller, men den här pärlan hamnar på vänt i hennes bokhylla." - @enkoppoenbok
 • "Språket är mycket vackert precis som innehållet. Det här är en berättelse om föräldrar som inte uppmärksammar sitt barn ordentligt. Om en sorg. Om rädsla för en skilsmässa. Om en härlig farmor. Om hemligheter. Med lite inslag av mystik, en spännande resa, julkänslan, familjehemligheter och sorg har författaren skapat en vacker historia som säkerligen tilltalar målgruppen, men även en äldre generation. Jag läste ut den i ett svep. Den gick inte att lägga ifrån sig. Tänk vilken fin tv-julkalender detta skulle kunna bli." - @sarasbokhyllor (5/5 i betyg)
 • "Jag fastnade direkt för boken, den är så fylld av mystik och en massa obesvarade frågor. Jag fick samma känsla som när jag, som 12-åring, läste böckerna om Agnes Cecilia av Maria Gripe. Läsandet flyter på bra, den är både välskriven och har korta kapitel. Charlotte Ekbom har en fantastisk förmåga att göra känslorna levande, man känner både Angelikas oro och förvirring över allt som händer och hennes tacksamhet till sin farmor. Ängeln i London riktar sig främst till 9-12-åringar men jag tror absolut att den passar lika bra till lite äldre ungdomar och till vuxna."- @boktanten (4/5 i betyg)
 • "Det här är en fin och väldigt bra ungdomsbok som jag gärna rekommenderar. Språket flyter på bra och den är relativt lättläst. Bra bok att läsa själv men skulle nog även fungera som högläsningsbok. Ängeln i London är en bok om familjehemligheter, men även om ensamhet, oro och vänskap. Oro över sina föräldrar och frågan: ska de skilja sig? Allt beskrivs på ett målande och fint sätt. Boken är spännande och historien berör mig." - Lollos Bokhörna (4/5 i betyg)
 • "En spännande och mysig feelgoodbok för unga. Den innehåller en del familjehemligheter, lite ensamhet och vänskap. Berättelsen tar oss med till London och härliga miljöer och karaktärer. Jag gillade den mycket och läste den i ett nafs. Jag tycker mycket om hur relationen med farmodern beskrivs." - @bettan_bokprataren (4+/5 i betyg)
 • "Boken riktar sig till barn 9-12 år. Men jag är fångad från första sidan. Lättläst och välskriven. Jag gillar det mysttipsiska och lite mellan raderna i boken, man får fantisera själv. Budskapet i boken ligger mig varmt om hjärtat då jag jobbar med barn. Angelika känner sig bortglömd av sina föräldrar. Och jag tror allt för många kan känna igen sig i denna bok. Rekommenderar den varmt. Både till vuxna, barn och ungdomar. -@Helensbok (4/5 i betyg)
 • "Språket flyter bra och är vackert beskrivande och jag fastnade för boken redan på första sidan. Jag gillar mystiken i boken ... // Ängeln i London är en riktigt fin bok med lagom mycket av det mesta som jag verkligen vill rekommendera. Boken riktar sig främst till ålderskategorin 9-12 år och det tycker jag är en bra riktlinje, men jag tror även att den passar många i ålderskategorin 12-15 år." - @Karinaskerinforfattare (5/5 i betyg)
 • "Tusen tack till författaren och bokförlaget för att jag fick läsa denna fina boken ...// Utan att spoila mer så rekommenderar jag boken varmt. Jag ger den full pott 5/5." - @mariiajohanssoon
 • "En alldeles lagom spännande och driven bok med övernaturliga inslag. Väldigt välskriven och rapp i sitt språk." - Sara Salander, www.villa-freja.se (4/5 i betyg)
 • "En feelgood med alla rätta ingredienser ...// En bok jag verkligen kan rekommendera tack så jättemycket för att jag fick läsa @idusforlag. En av de bästa böckerna från er i år." - @i_min_bokhylla
 • "Vill din elva-tolvåring läsa en både varm och spännande bok? Ängeln i London är en riktigt julig, känslosam bok, komplett med ett mysterium." - @feelgoodbibliotekarien
 • "Så bra och spännande, jag sträckläste den en kväll när jag skulle lägga mig och sova. Det var spännande så jag kunde inte lägga mig ifrån den. Lättläst och språket flöt bra."-@Mariasandrah, Good Reads (4/5)
 • "En mycket lättläst, spännande, välskriven barnbok ...// Angelika känner sig förvirrad och ledsen, hennes föräldrar har inte tid för henne och hon känner att det finns en hemlighet som hon inte får veta." -@bokannicka (4/5 i betyg)
 • "...//Boken går igenom familjehemligheter, ensamhet, oro och vänskap. En spännande bok tyckte både jag och sonen! Vi gillade särskilt Angelikas fina och mysiga relation till sin Farmor." - @Bokdaling (5/5 i betyg)
 • "Detta är en underbar feelgood för yngre. Den är spännande och berör väldigt mycket. Här finns ensamhet, rädsla, oro, sorg, hemligheter och besvikelse. Mystiken gör att man vill läsa mer för att få veta vad som händer. Man är fast från första sidan. Boken är en kapitelbok med stor text och har ett fint språk. Den vänder sig till 9-12 år, och jag tror den fungerar flera år till." -@Stinas_boksida

 • "Jag ville hela tiden fortsätta läsa för att få veta hur det skulle gå och vad det var de vuxna försökte hålla hemligt. Det tror jag barn i bokslukaråldern också vill göra om de läser boken. Dessutom tror jag många barn kan känna igen sig i Angelika som oroar sig och tror att föräldrarna ska skilja sig och som upplever att de inte har tid för henne. Jag som vuxen blir irriterad och arg på hennes föräldrar och deras beteende, man märker också distansen i relationen till föräldrarna eftersom hon kallar dem Gustav och Sissela och inte pappa och mamma. London är en favoritstad och jag längtar alltid dit så kul att få hänga i London lite. En bok jag tror många barn, kanske särskilt tjejer uppskattar." - @barnboktips (4/5 i betyg)

 • "Läst boken och gillar den jättemycket! Bra driv, bra språk med trovärdig dialog samt en oväntad upplösning! Hade slukat som 12-åring - precis som jag gjorde som vuxen" - Maria

 • "Ett manus jag blev fast i direkt och fortfarande bär med mig." - Ulrika Slottner, VD Idus Förlag
 • Läs fler recensioner på Omnible här