Ängeln i London

Hallå? ropade Angelika men fick inget svar. Ljudet av hennes egen röst ekade i huvudet. Hon ryckte till när hon såg sig själv i hallspegeln och vände sig instinktivt bort. Precis som på flygplatsen fick hon en egendomlig känsla av att någon iakttog henne.

Tolvåriga Angelika reser själv till London för att hälsa på sin pappa Gustav. Tanken är att mamma Sissela också ska komma dit efter någon vecka, men Angelika inser snart att ingenting kommer bli som hon tänkt sig.

Gustav jobbar jämt, Sissela drar sig för att boka biljetten och Angelika lämnas ensam kvar i lägenheten i London. Samtidigt börjar märkliga saker hända.

Vem är den underliga mannen på flygplanet? Vad vill den gamla damen på kyrkogården och vilken är hemligheten som alla tycks känna till utom Angelika? Kommer deras familj någonsin vara tillsammans igen?

När Angelikas farmor dyker upp bestämmer de sig tillsammans för att ta saken i egna händer.

Sagt om Ängeln i London

"Ett manus jag blev fast i direkt och fortfarande bär med mig." - Ulrika Slottner

"Språket flyter bra och är vackert beskrivande och jag fastnade för boken redan på första sidan. Jag gillar mystiken i boken ... // Ängeln i London är en riktigt fin bok med lagom mycket av det mesta som jag verkligen vill rekommendera. Boken riktar sig främst till ålderskategorin 9-12 år och det tycker jag är en bra riktlinje, men jag tror även att den passar många i ålderskategorin 12-15 år." - @Karinaskerinforfattare (5/5 i betyg)

"Tusen tack till författaren och bokförlaget för att jag fick läsa denna fina boken. ...// Utan att spoila mer så rekommenderar jag boken varmt. Jag ger den full pott 5/5." - @mariiajohanssoon

"En alldeles lagom spännande och driven bok med övernaturliga inslag. Väldigt välskriven och rapp i sitt språk." - Sara Salander, www.villa-freja.se (4/5 i betyg)

"En feelgood med alla rätta ingredienser ...// En bok jag verkligen kan rekommendera tack så jättemycket för att jag fick läsa @idusforlag.  En av de bästa böckerna från er i år." @i_min_bokhylla

"Vill din elva-tolvåring läsa en både varm och spännande bok? Ängeln i London är en riktigt julig, känslosam bok, komplett med ett mysterium." - @feelgoodbibliotekarien

"Bra!!!! Känslosam på slutet." - Karin

"Det är en jättebra bok, spännande så det blev fler kapitel lästa än vad som var tänkt från början ibland. En mycket fin bok, ser fram emot fortsättningen." - Anette

"Tyckte väldigt mycket om din bok. Verkligen läsvärd för både ungdomar och vuxna!" - Sören


Boken finns att köpa på Akademibokhandeln i Sollentuna Centrum,
Bokcompaniet i Väsby Centrum, Djursholms bokhandel, Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje, Ericssons bokhandel i Ljusdal, Simsalabim - Möjligheternas hus i Karlskrona,
Ica Kvantum i Sollentuna Centrum, Mariehamns bokhandel och Lisco på Åland, samt på
 Idus Förlag, Adlibris, Bokus, CDON  och som e-bok på Nextory med flera. 

Ängeln i London - en feelgood med alla rätta ingredienser

Jag ska skydda dig mot livets fasor

Jonatans liv kollapsar när hans mamma hamnar i koma. För att komma undan sin alltmer förfärliga tillvaro rymmer han till sina farföräldrar på landet. Ett tag verkar det som om allt kommer att bli bra igen, men ett mörker bakom farföräldrarnas fasad börjar bli tydligt. En dag står Jonatans femtonåriga kusin Miranda på farstun. 

"Detta är en bok som jag tyckte mycket om. Den är fängslande och lite psykologisk, och väldigt svår att lägga ifrån sig. Som tur är så är det ganska korta kapitel vilket gör att man alltid hinner läsa ett till. Texten flyter på bra och håller ett lagom högt tempo, man hinner tänka till och reflektera över det som händer.

Charlotte Ekbom har ett bra och målande språk. Jag ser med lätthet miljöer och personer framför mig. En författare jag gärna läser mer av." - Boktanten (4/5 i betyg)

Grannsjälar

Hedvig flyttar tillsammans med sin familj till Västerås. Allt ska bli bra här. Men hennes man jobbar hela tiden och är aldrig hemma. Hon är som lämnad själv med sina två söner. När hon en dag upptäcker sin man med en annan kvinna rasar allt samman för Hedvig ... Men en oväntad person sträcker ut en hjälpande hand. Hedvigs unga granne, Elliot, är där för henne. Han gör uppoffringar och de kommer varandra nära. Men allt är inte som det ska med Elliot. Också han bär på tunga, mörka hemligheter ...

"Författaren har lyckats väl med denna bladvändare. De korta kapitlen, rappt skrivna med ett fräscht språkbruk och effektiv miljöbeskrivning med känsla för detaljer utan överdriven ordrikedom, gör berättelsen spännande och är en ren njutning att läsa." Kristina Albinsson, BTJ

Kära vänner


"- Vad är det här, Ebba? sade Jakob och skakade än en gång på huvudet. Han tittade ned i golvet. Jag trodde att vi skulle vara vänner nu.

- Men jag kan inte rå för det, hörde Ebba sig själv säga. Jag älskar dig. Jag har alltid älskat dig."

Jakob och Ebba träffas på gymnasiet. De går i samma klass men kunde lika gärna leva i olika världar. Men så en kväll förändras allt. De faller handlöst för varandra, men ses alltid i hemlighet, för vad skulle Ebbas vänner säga om de såg dem tillsammans? Men Jakob kan inte leva med att den han älskar inte vågar synas med honom. Under årens lopp får vi följa Jakob och Ebbas kärlekshistoria, genom hjärtesorg och passion, andra förhållanden som kommer i vägen, avundsjuka och långa uppehåll. Men kommer det bli dem två till slut? 

Novellantologier Charlotte medverkat i

Revansch 2020: Tiden och döden

Skrivarsidans Förlag, 2020

Revansch 2020 - tiden och döden är den 5:e antologin SkrivarSidans förlag ger ut. 
Den här gången medverkar 61 vinnare och finalister i SkrivarSidans novell- och dikttävling 2020.

Kära mamma
Ordberoende förlag, 2018

Vi har låtit etablerade såväl som debuterande författare skriva fritt kring ämnet mamma. Resultatet är ett trettiotal berättelser som utforskar mammor, moderskap och relationen mellan mamma och barn älskade, hatade eller saknade. 

"Novellerna är endast några få sidor långa, vilket gör att man med fördel kan dela upp läsningen. De håller överlag god litterär klass. Temat moderskap angår alla och bland dessa 30 noveller bör det finnas något för alla smakriktningar." 

BTJ

Charlotte har även deltagit i följande novellantologier: 

* Älska noveller: Nyanser av passion (Ordberoende Förlag 2018)

* Jubilemsblandning (Vudya Kitaban Förlag 2017)

* Revansch 2014 (SkrivarSidans förlag, 2014)

* Kärlek i Sollentuna (Vudya Kitaban Förlag 2013)

* Vildsint Gryning (Hoi Förlag 2013)

* Brottsplats Sollentuna (Vudya Kitaban Förlag 2012)

* Vildsint i skymningslandet (2011)

* Revansch 2010 (SkrivarSidans förlag, 2010) 


* Sollentunaskrönor (Vudya Kitaban Förlag 2008)

* Revansch 2008 (SkrivarSidans förlag, 2008)

* Karta till frihet, sex författare - tretton vägar (Serum, 2007)

* Sollentunabor - välkända, okända, ökända (Vudya Kitaban Förlag 2007)

* Revansch 2006 (SkrivarSidans förlag, 2006)

* Min novell - en antologi (Serum, 2005)