Om mig


Namn:
Charlotte Ekbom

Född: April 1971

Familj: Man, tre barn/ungdomar samt min storfamilj & vänner

Bor: Norr om Stockholm

Yrke: Författare, frilansskribent och redaktör

Läser helst: Relationsromaner och feelgood

Ser helst: Vänner eller en bra film (drama eller romantisk komedi)

Favoritfärg: Röd

Intressen: Att måla & skapa, läsa, se film och teater, träna, yoga och meditera, umgås med familj & vänner

Strävar efter: Att se det positiva i allt som händer och på mitt lilla sätt försöka göra världen till en bättre plats

Foto: Anja Callius
Foto: Anja Callius

Min resa till att bli författare

Ända sedan jag var liten har jag velat jobba med text och bild i någon form. Innan jag kunde skriva själv dikterade jag sagor för min mamma och under skoltiden skrev jag noveller, dagbok och låttexter samt målade på min fritid. Efter gymnasiet studerade jag konst och design i London under ett år och fick då verkligen utlopp för min kreativitet. Men jag tänkte hela tiden att jag måste bli något "ordentligt" och lämnade den konstnärliga banan för att börja studera ekonomi på högskolan.

Efter flera år som projektledare på marknadsavdelningar och reklambyråer skrek hela jag efter att få skapa och vara kreativ på egen hand. Jag arbetade heltid och hade två små barn, men fortsatte ändå att skriva på kvällar och helger.

En kväll var jag på en föreläsning med coachen Kjell Enhager där han talade om vikten att sätta mål. Där och då sa jag till mig själv att jag skulle ge ut min första bok innan jag fyllt 40. Trots att jag var helt slutkörd fortsatte jag att slipa på mitt manus och till sist, 2005 när jag var 34 år, fick jag kontakt med ett mindre förlag som ville ge ut min första roman, Kära vänner.

Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse och jag visste att jag ville fortsätta skriva böcker. Trots att jag inte hade något annat fast jobb, sa jag upp mig från min anställning och startade eget. Parallellt med mitt författande tog jag uppdrag som översättare, marknadskoordinator och skribent.

2009 kom min andra bok, Grannsjälar, ut och 2015 släpptes Jag ska skydda dig mot livets fasor. Jag medverkade även i flera novellantologier, däribland Kära mamma på Ordberoende förlag. Under 2018/2019 publicerades mina böcker ut som ljud- och e-böcker av Saga Egmont Förlag.

2020 gavs min fjärde bok, Ängeln i London,utpå Idus förlag och även den har nu getts ut som ljud- och e-bok på Saga Egmont Förlag. 

Hösten 2023 kom en ny spännande bok för åldern 9-12 år här - Ringen i kråkslottet.
Dessutom har nu min allra första diktbok getts ut - Haiku med hopp om ljus.

Jag är otroligt tacksam och stolt över att jag fortsatte kämpa när jag trodde att det aldrig skulle gå och hoppas få fortsätta beröra läsare med varma, spännande berättelser under flera år framöver.

Med värme,
Charlotte